GluttonyIdag var det dags för fotografering av dödssynderna igen. Frosseri!

Kolla in den coola sminkningen som Annica gjort!Orange är alltså färgen som representerar frosseri enligt vissa källor.

(tyvärr är färgerna inte riktigt bra när jag anpassat fotona till internet, men det får duga just nu.)

2 fönster


Det fanns massor av fina gamla hus i Reggio, här är två av de finaste fönsterna. För av dem fanns de många fina också!

På väg till bröllopsfestenDet är kul  med fest eller hur?!

Alla rondellerna i Reggio var väldigt vackra

Det här är den som låg vid vårt hotell, den såg ut som en svensk sommaräng.
Färgerna var otroligt vackra!

nr 6!!

Tjohooo! Nu är det sex prenumeranter! Jippie!!! :):)

REMIDA, I'm in love :PRE = Reggio (eller min egen tolkning REcycle) MIDA =  kung Midas (kung Midas som gör allt till guld!)

Om du är intresserad kan du läsa mer här. I Sverige finns än så länge bara ett Remida-center, men jag hoppas innerligt att vår studieresa ger kraft till att starta ett center här i Lund också. Centret är alltså till för förskolor, skolor och annan kulturell verksamhet. Det är industrin som lämnar för dem obrukbart material som sedan återanvänds och blir t.ex. ett konstverk eller byggmaterial i byggen på förskolan. Det är alltså både kreativt och miljövänligt! :)

Remida-installationKan ni se vad det är?
Det kan inte jag, för min blogg har slutat funka... trist men sant. Hoppas det blir bättre till imorgon!

Kärlek!

Kärlek nr 5! Tack, tack!

o go natt! :)

Hjälp!


Jag var inne på mitt konto på bloglovin för att kolla hur jag ligger till med nya bloggen. Inte så bra hehehe, 22-tusen nåt låg jag på i kategorin foto, och ännu sämre i den allmänna. Så tittade jag på min gamla bloggs nummer, 451 i fotografi. Så med risk för att verka desperat så ber jag er att prenumerera på min blogg. Jag hade iaf 10 prenumeranter på förra. Var försvann ni? Det tar bara nån minut på bloglovin för er och så hjälper det mig att klättra på listorna. Vilket i sin tur blir PR för min blogg, så fler kan hitta den. Vill ni hjälpa mig?! :):) Please! ;) Jag bjuder på en lite tussilago!

KramMina foto

Ni kan kolla in den här hemsidan för att se mina foto...

SvalkaDet var 30 grader varmt när vi var i Reggio. Så en lunchrast kunde vi inte låta bli att svalka oss i den fina fontänen på ett av torgen.  Det blev en rätt rolig bild på sara när hon stoppar strålen med foten. Eller vad säger ni?

Celebrity vs ordinary people

Eller kanske "gubbe vs gubbar"? Eller "american vs. italians'"? Eller helt enkelt ...Jerome Bruner (psykolog) och ....
... några Italienare som chillar på ett av torgen i Reggio Emilia.

Nu är jag hemkommen från en helt fantastisk vecka i Italien. Jag har varit på många intressanta föreläsningar och många inspirerande studiebesök. Jag gillade Reggio Emilia väldigt mycket och vill gärna tillbaka fler gånger. Det kommer lite fler foto från Reggio, men tyvärr inga från förskolorna (som är oerhört inspirerande) då man inte får lov att fotografera där utav respekt för barnen.

BeckyJag kommer sakna henne!

Snällaste i världen!

<3

BlommaVacker? Ja, men det har inte min dag varit!

En liten fågel viska i mitt öra...

... att på lördag åker jag till Italien!

Äsch, det var ingen fågel som sa det. Det har jag ju vetat länge. Jag ska åka på studieresa med jobbet i en vecka. Det ska bli så kul och intressant! Så bloggen kommer ligga nere en vecka, om jag inte får ett ryck och tar med datorn. Har försökt kolla om det finns internet på hotellet, men det framgick inte av hemsidan. Det lutar dock åt att datorn stannar hemma.

Rapsen blommar!Det är så fint när rapsen blommar och himlen är blå! Sommar!

Två huvuden?

Lundaloppet

Igår gick lundaloppet av stapeln. Jag gick 5 km och hejade på de som sprang! Här är några (tyvärr inte helt skarpa) foto från igår. Vi var ett gäng på 10 personer som sprang/gick för Västra Hamnen Fondkommision AB. 
Per var snabbast i vårt gäng. Pappa sprang också för VHFK.
 
Första varvet var det Andreas som lå i täten och sedan när de kom andra gången hade Oscar sprungit om.
 
Tobias.  Och så Anna från mitt jobb var jätteduktig och sprang milen.

Ida blev inspirerad och sprang hon med.
Morfar han är bra han!

Last weekFör en vecka sen hade jag sällskap av bland annat Becky. I kväll blir det Annica och ett glas vin kanske? Vad ska ni hitta på?

Två olika redigeringarVilken gillar ni bäst?

Den övre är lite mer fixad. Jag har ökat värmen i bilden, mättnaden och skärpan. Dessutom har jag gjort några skönhetsförbättringar som t.ex. lite vitare tänder (fast det blev knappt någon skillnad, Andrea måste vara en nogrann tandborstare! ;)) lite vitare ögonvita, tagit bort ett ärr på armen. Jag tycker om båda, men gillar färgerna i den övre bättre.

KvällspromenadEn vacker kväll för en promenad med hunden...
... känns ganska avlägset nu! Men dessa foto är tagna så sent som i fredags.Och Ida, hon var så nöjd att hon fick "hålla banden"! Becky är lite av en favorti hos Ida! Ida tyckte det var så roligt att hon var tvungen att skutta fram!

Blommor till er!

Här är några solskensdränkta blommor till er, mina kära läsare o prenumeranter!


Ni som vill prenumerera på min fotoblogg kan trycka på "följ bloggen"-knappen nedan till höger. Har ni redan ett konto på bloglovin går det jättelätt att fixa, annars tar det bara några minuter att registrera sig som gratis användare där och sedan söka upp och lägga till min blogg!
Ha en skön kväll!

En favorit från helgenSå var jag hemkommen från en kul helg hos Anna, Fredrik o Becky. Här är ett foto från fredagens kvällspromenad.
Jag gillar oskärpan i bakgrunden, ljuset och färgerna mycket!

Körsbärsblommor?


Eller vad tror ni? Jag tog fotot häromdagen i jakten på hur långt våren hade kommit.Idag bär det av till Kalmar för att hälsa på min käre bror, Anna och så Becky såklart. Det ska bli jättekul! Hoppas att det fina vädret håller i sig och att jag kommer "hitta" många fina foton! :) Trevlig helg på er alla!