Photographs

(Rihanna) Lyssnar på Rihannas senaste skiva. Den har inte imponerat så mycket än. Men kanske denna låten är bra? Den har ju en fin titel! :P "All I've got are these photographs" :)

I helgen tog jag lite bloggpaus. Just nu har jag inte så mycket inspiration på grund av min kassa dator. Jag vill att bloggen ska var en liten del av mitt liv, inte flera timmar om dagen för ett inlägg. Så jag hoppas att det blir roligare igen när nya datorn kommer och det blir lättare att redigera igen! :)

Jag var och hälsade på Lina, Mikael och Malte i fredags och sen bar det av till min bror och Anna. Så jag har haft en fullspäckad helg. Promenad, mys, slottsbesök, julmarknad, shopping och så en massa god mat och trevligt sällskap!

Här kommer ett litet smakprov på fotona jag tog i fredags på ursöta Malte vars föräldrar jag fotade när han låg i magen.



Ärligt, jag vill snart inte lägga upp fler bilder här. :( Det blir inte bra med färgen och just nu har jag inte tid att fixa till det. Det ser ju ut som om han är helt grådassig. Och det kan jag LOVA att han inte är. Han är ju jättego och färgglad! :) Suck! Nu längtar jag ÄNNU mer efter min nya dator!

Gnäll, gnäll, gnäll! Jag som egentligen är på jättebra humör. Förlåt. Ska skärpa mig! ;) Söt e han i alla fall, färglös eller inte! :) Och förresten, nu har jag hunnit höra mer på Riahnnas skiva. Japp, detta inlägg tog mååååånga minuter att skapa! :P  Den är ok. Det finns nog några bra låtar!
Nu ska jag slappa och trycka i mig choklad! hahaha! Jag som skulle sluta äta godis... ;)
Ha en bra kväll!

Leave right now

(Will Young) Ja, tänk att få resa iväg till nåt varmt och soligt land nu! Jag har inget skojigt att skriva om idag och hade inte heller igår... Inspirationen tryter lite. Så jag tar en liten semester från bloggen till måndag. Jag ska hälsa på min vän Lina och min bror i helgen. Så jag har fullt upp och vill gärna koncentrera mig på dem istället för datorn! Men på måndag är jag tillbaka igen. Och ni  kan väl hjälpa mig och hålla tummarna så jag får min nya dator snart!! Då kommer det bli lätt att redigera igen!!!! Jag längtar!



Här är en bild från i vintras när jag fotade Lina och Mikael och magen! I magen låg söte Malte! :)

Ha en riktigt bra helg!

Kramar

Turn your lights down low (Bob Marley)

Nothing compares to you

(Sinéad O'Conner) Bra låt, passande titel. Ida är min favorit i hela världen och i fredags var jag barnvakt och Ida sov över. Vi hade mysigt, kollade på film och åt popcorn. Jag bestämde mig för att testa Picasa 3 idag och gjorde ett väldigt snabbt kollage med 4 foton från Idas fyraårskalas. (Ingen bildredigering)

 

Jag har en del att öva på! :) Men skam den som ger sig, och det är kul att leka lite. Snart är det dags för IKEA. Behöver ett nytt skrivbord... Har ett på span där men jag tycker det är lite dyrt. Ska ta med mig mina kära föräldrar som smakråd! Ha en bra söndag!

Closer

(Kings of Leon) Den var bra. Hörde den för första gången precis. :) Jag har lite brått eftersom jag ska ut och äta med några vänner, men jag lägger upp några foton som jag tog idag. Jag och två arbetskompisar har idag fixat och trixat för att färdigställa ljusateljén på jobbet. Vi hann med rätt mycket, men såklart fattades det lite delar hit o dit så det är lite kvar. Men fotona är tagna i ateljén...

 



Nästa gång tar jag med staffliet så det inte blir skakningsoskärpa och så kanske man kan ta ur lite olika vinklar... Jag har fuskat denna gången och tagit JPEGbilden direkt eftersom redigeringen strular lite. Men jag sparar givetvis RAWfilen så jag vid senare tillfälle kan fixa. :)

Nu: mat! Det känns lite som ett genomgående tema idag... (internt skämt) (Det kanske inte hör hemma här?!) (Men nu är jag lite trött så då blir alla sociala regler lite annorlunda:P) ;)

Ha en bra lördag! Och håll tummarna för en solig dag imorgon också så att jag kan fota!!!! Och så ni får njuta av solsken! :)

Waiting on the world to change

(John Mayer) Ja, jag väntar på att världen ska förändras. Det hade varit kul med lite sol t.ex. Senast jag såg den vet jag inte?! Men å andra sidan så är det ju mysig med tända ljus och det blir ju lite effektlöst om solen skiner! :)
Jag gillar att möblera om, skulle i princip göra det varje vecka. Men det ska ju bli snyggt också. Just nu tror jag att jag har bästa möjliga möblering hemma så det går liksom inte att ändra... men jag vill ju så gärna. Så då tar jag all denna förändringsenergi och lägger på jobbet. Just nu håller jag och några till på att fixa en jättehäftig ljusateljé. Det tar lite tid att fixa, men det kommer bli så coolt! Jag längtar tills det är färdigt. Fast ändå inte. Vad ska jag då engagera min extra energi i? :)

Ont om foto. Jag håller på att fixa så att det ska bli smidigt att redigera igen. Så när det är fixat kommer det förhoppningsvis upp mer foto igen! Och så har jag faktiskt två "jobb" inbokade inom den närmsta tiden! :):) Håll tummarna för att det blir av!

Ha en fortsatt bra torsdag!
Kramar

Clarity

(John Mayer) Den låten påminner mig om när jag låg på sängen i mitt rum i Lonnie (Launceston, TAS, Australien) och pluggade. Härom dagen lämnade en av mina bästa vänner London för att ha semester i Asien några veckor och för att sedan flytta till Adelaide... Jag kommer sakna dig såååå Lisa!!! Så nu är Australien en frekvent gäst i mitt minne. Ibland känns det som om det var ett annat liv. Jag hade funderingar ett tag på att packa ihop allt här och hänga med. Men nu är jag här, och här närmar sig julen med stormsteg. Det märks bl.a. på mitt jobb. Vi övar Lucia-sånger och även en och annan julsång. Så dagens foto blir en blandning av Australien och julen. Fotograf är Linda B som jag lärde känna när jag pluggade down under. Kamera: en gammal skruttig kompakt Olympus mju... hehehe

Me and Santa! <3 hahaha!

 

Jag ber om ursäkt för att det är lite tunnsått med nya foton. Hösten kan vara lite svår. Man vaknar - det är mörkt, man går till jobbet och kommer hem - det är mörkt igen. ;) Men förhoppningsvis kommer det nåt nytt skoj snart. :) Den som väntar på nåt gott... :)

Upside down

(Jack Johnson) En av de artister jag upptäckte när jag bodde i Australien. Jag började även lyssna på John Mayer som jag fortfarande älskar!!! Idag köpte jag Mayers senaste album "Battle studies" och har hunnit lyssna på två låtar än och det låter bra. Musik är så himla bra. Livet skulle vara så himla tråkigt utan. En annan grej jag började med och fortfarande älskar är surfa. Tyvärr har jag inte surfat så mycket... vädret här är inte så najs.

Här kommer ett foto från när jag gick i surfskola utanför Byron Bay.

Det är en av Mojo Surfs anställda som tagit kortet. Jag är närmast fotografen.
Jag önskar jag var där nu! Sol, bad och happy people!

Paparazzi

(Lady Gaga) Kanske inte min favvolåt, men min syrra kallade mig paparazzi igår. Vi var bjudna på brunch hos våra föräldrar. Det blev en heldagsbrunch. :) Massor av god mat, trevliga vänner och höstmys. Idag skulle jag fotat 50 och 70-tals tema men vi ställde in då influensavaccineringen kom lite ivägen... Men förhoppningsvis nästa söndag ska det bli av!!! :)

Här kommer några foto från gårdagen. Än så länge bara på mat (vilket inte behöver vara så bara!!!). Får lov att höra med de närvarande om jag får lov att lägga upp några av fotona på dem här på bloggen. :)

Jag har förövrigt försökt spara bilderna till bloggen på ett annat sätt än tidigare och hoppas på så vis att det låter färgerna vara kvar! 







Men tyvärr så blev det inte bra denna gången heller... hmm. Får bara försöka på nytt nästa gång.

Ha en bra söndag! I will!

Mama said knock you out

(LL Cool J) Var inne och skulle kolla Mettes fotoblogg och såg då att hon hade en tävling. En mammatävling. Gå in och tävla du med! :) Berätta varför din mamma är bäst, trots att sanningen är att det är MIN mamma som är bäst! :) Eller hur mamma?! Love you!



Kram

True Colors

(Ane Brun) Nej här är inga true colors längre. Som ni vet så har jag lite problem med redigeringsprogrammen och färgerna ändras när jag "sparar för webben". Snart hoppas jag att jag har en lösning på det hela, men till dess får ni tyvärr stå ut med kassa färger. Det känns inte bra, men jag vill ju lägga upp foto och jag kan inte bara lägga upp en massa gamla bilder. Nog om det! :)

Idag har jag varit på föreläsning, intressant men hög nivå, så man fick verkligen tänka till. Vi har "lyxen" att få gå på fyra halvdagsföreläsningar per år om Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vi arbetar efter denna filosofi på min arbetsplats och det är verkligen inspirerande att få inputs från kunniga föreläsare. I våras fick vi även åka på studieresa till just Reggio Emilia. Det var riktigt häftigt och lärorikt! Jag har även hunnit med att vaccinera mig, förbereda en utställning av barnens processer när de skapat i lera på det "lokala" biblioteket och framförallt vara med kidsen. En mycket händelserik och bra dag!

Här är ett foto från Idas födelsedag. Harry o Ida - Kusiner! Återigen ber jag om ursäkt för färgerna!


Ha en riktigt bra helg! Nu blir det väl lite idol. :)

Difficult for weirdos

(Robbie Williams) hahaha vilken titel! Men den passar ju mig, jag är lite weird! :P Hehehe! Fast vem är inte det?! :) Idag blir det inget foto. Jag vill inte bråka med min dator idag igen. Den strular mycket nu och är på gränsen till full så jag måste ta mig lite tid att tömma och fixa. Förhoppningsvis i helgen! Imorgon är det föreläsning halva dagen och sen till jobbet (med en kvick, hoppas jag, visit på vårdcentralen för vaccinering). Sen luuuugn helg! :):) Vad ska ni hitta på?



Ah det blev visst en bild ändå. Denna tror jag inte jag har visat innan. Men ni känner ju igen modellen, Sandra, och temat. Visst ser hon lite sorgsen ut här. Men jag gillar att bilden är så "ren" Och färgerna!

Radio

(Beyoncé) ...lyssnade jag på när jag cykla hem, innan jag bestämde mig för att ringa Annica och snacka med henne istället! Nu är vi uppdaterade och vi snackade även om ett framtida samarbete (hon är ju en superduktig mua) som jag hoppas kunna visa här på bloggen snart!

Jag vill passa på att be om ursäkt för uppdateringen, men min dator OCH mitt internet har bestämt sig för att strula. Så nu vet jag aldrig hur det ska gå när jag öppnar datorn! :) Men här kommer iaf en till bild på fina Linda från i lördags. Den är tagen i motljus och det kan göra en bild så där drömsk!



Jag hoppas att min kära dator klarar av bördan att ta hand om min redigering och internetuppdatering ett tag till, så inte bloggen ska bli lidande. Men jag kan inte lova. Så om jag skulle missa en dag så vet ni varför! :)
Ha en bra kväll. Nu ska jag dricka lite glögg! MUMS!

Happy birthday

(Stevie Wonder)

Igår var jag på 4årskalas hos min älskade systerdotter. Hon hade klätt upp sig till prinsessa dagen till ära, eller just det hon var drottning! Jag fotade en hel del, men det blev mörkt snabbt så jag fick ta till hög iso...

Jag har fortfarande ingen bra lösning på redigeringsprogramfronten, så ni får bara ett foto idag. Och precis som i lördags har alla färger försvunnit. Vill egentligen inte lägga upp foton när de inte visas så som jag redigerat, men det är ju en fotoblogg och vad skulle den vara utan foto. Ni får helt enkelt ha överseende! :)

He's a pretender

(Madonna) ... spelas just nu på min spotifylista. :)

Men den titeln har inget med inlägget att göra. :)

Jag har idag umgåtts med min kära vän Linda. Vi gick en runda på stan för att sen besöka Annica (mua, hudterapeut och numera också gymnasielärare coh såklart ännu en mycket kär vän!!!!) som jobbade på gymnasiemässa idag. Mässan var nära stadsparken så jag övertalade Linda att ställa upp som modell:)! Vi tog många fina foto. Här kommer två. Tyvärr så försvann all färg (????) när jag gjorde dem web-redo. Gjorde som jag alltid gjort och så blev det så här... Lite besviken. Men jag måste nog fixa nåt nytt redigeringsprogram nu... har inte riktigt tålamod att det inte funkar som jag vill!!!!! :)






Fina Linda, tyvärr något berövad på färg! ;) Ikväll ska vi, Lina och några från Lindas jobb gå på koncert! :)

I stand here still

(Tingsek) Fast det gör jag ju inte! Jag kör på i 180! :) Eller kanske inte ikväll, ikväll blir det lugnt! I morgon ska jag försöka hinna med några ärenden...

En sak som stått still är min dator... Idag när jag skulle redigera ett foto jag tog med 5D:n i eftermiddags så kunde inte Elements öppna RAW-filen... jahapp. Det är ju trist... så jag laddade hem en 30 dagars trialversion av lightroom... men jag är ju så van vid elements och det går så lätt där. Det kanske inte heller är rätt tid en fredagkväll och lära sig ett nytt program, men jag har iaf redigerat ett foto. Jag har tänkt kolla upp Apeture 2 också... Är det någon där ute som har några tips att ge. Tyvärr är inte Photoshop Cs4 aktuellt... Lite väl dyrt. Men det hade jag ju kännt igen mig i.



Gokväll! :)

One of those days

(Tingsek) Och denna dagen har varit en av de där bra dagarna! :) Och så är det ju Tinseks-koncert på lördag.

Idag skulle jag då testa min nya kamera. Men jag har knappt haft tid. Jag har jobbat och sedan umgåtts med familj o vänner hela eftermiddagen och kvällen! :) Och trots att jag (trodde jag iaf, men jag tryckte nog inte ok när jag ställ om) ställde in kameran på att fota i RAW så har den fotat i JPEG. Så ni får stå ut... Gissa vem som blir motivet för dagen? Jo min favvis Ida!


En sliten hjältinna... trött efter en dag på mosters (mitt) jobb.

Tusen tack för era gratulationer! :) Kram o go natt!

The power of love

(Jennifer Rush) Gammal åttitalsdänga som passar in idag. För "the power of love" till fotografering har drivit mig att starta ett eget företag: M's fotografier! Så jag är numera egen företagare (plus förskollärare)! Och mitt företags första inköp var en ny kamera! :D



Den här kameran har jag idag köpt! Jag vill bara ut och fota nu, men klockan är mycket och det är mörkt. Visserligen har 5d:n hög iso så jag skulle säkert få några bra bilder ändå. Men jag testar den imorgon och lägger upp några prov här! :) Nästa projekt för mitt företag är att fixa en schysst hemsida och lite till. Men om det är någon där ute som vill bli fotograferad (kanske vill ge bort ett familjeporträtt i julklapp) så hör av er tll mig så kan vi diskutera pris, plats och tillfälle! Nu ska jag fortsätta kolla in min nya älskling! Och kanske göra några armhävningar för den väger ett ton! ;)



Winter

( Joshua Radin) Oj jag har visst fastnat! ;) Nästa månad räknas som vinter... Det känns som om det var augusti nyss! Sommar! Vad hände? Jag antar att jag har rätt kul ändå, allt går ju så fort. Är det inte när man har kul som tiden går fort?! :D Idag har det iaf varit mycket skratt och det piggar ju upp lite. Och resten av veckan är uppbokad med en massa roligheter! GLAD!



I lördags bjöd mamma och pappa på middag. Mums! Bordet var höstdekorerat med fina löv. Det var lite ungersk tema då några av gästerna, Bibbi och Gunnar (min systers svärföräldrar), har "sommar"hus i Ungern. Det var Langos (hemmagjord!!) till förrätt, vildsvinsgryta till huvudrätt, "citronglass" till efterrätt med Tokai (Ungersk sött vin).






Två andra gäster var Harry och Britta! Harry charmade alla under kvällen med underbara leenden och skratt. Det var tyvärr inte helt lätt att fånga i mörkret. (Trots hög iso.) Men här är iaf ett leende på väg!

One of those days

(Joshua Radin) Jag fick ett sms från min kompis igår. Hon tipsade mig om "one of those days" med Joshua Radin.  I like! Den var mycket bra, och även flera av hans andra låtar som jag hunnit höra. Så nu skickar jag tipset vidare till er! :)

Det händer mycket just nu, både på jobbet och privat. Både roligt och mindre roligt. Idag har det regnat hela dagen, vilket kan vara trist. Men nåt som är mysigt när det regnar är att tända ljus, krypa upp i soffan under en filt och läsa. Jag tror jag ska göra det nu! Och här kommer några höstfoto som jag tog på väg till jobbet förra veckan. Det blev lite fokus på olika bär... :)



Ha en bra kväll! :)

I'm going down

(Mary J Blige) Nu är det höst, inte min favoritårstid precis. Så just nu känns det lite som om man klättrar ner i en mörk sprialtrappa. Tur det finns ljus av alla de slag! :) Här är några foto med Halloweentema. Ett av korten passar bättre in på den svenska traditionen Alla helgons afton. Det tog jag på lite avstånd då det var fler än jag där och jag ville inte tränga mig på med kamera i en sån stund. Men minneslunden är så vacker. Jag satt där en stund och tänkte lite på de som inte är med oss längre.




Fotot längst ner till höger är min tolkning av gatukonst! ;) Den fick vara med för den togs nu i veckan också.

Jag har inte haft bloggtorka de senaste dagarna, bara haft fullt upp. Ledsen att bloggen blivit lidande, men nu är jag tillbaka. Och snart hoppas jag att jag har lite roliga/bra nyheter att berätta här! :)