Pink panther

eller nä just det! Det var ju rosa bandet gala igår och jag var där. Första gången jag gått på ett sånt arrangemang. Det var helt ok. Trodde det skulle bli långtråkigt, men tiden flög förbi! Anledningen till att jag köpte biljetter var för att det stod att Tingsek skulle spela. Det gjorde han, han körade till Timbuktu... lite vilseledande marknadsföring... Men det var som sagt "trevligt" ändå. Och sorgligt. I går när galan var över hade de samlat in otroliga 47 miljoner men de satsade på 50 så hoppas de nådde sitt mål under resten av kvällen.

Detta inlägg blir bara kort, jag är på väg till jobbet, men jag ville säga hej så ni inte tror att jag slutat med bloggen. Veckan har varit hektiskt och ikväll hinner jag inte heller blogga. Hoppas ni alla får en underbar helg. Jag ska försöka få till en inlägg imorgon!

Ha det!

Waterfall

(Gavin Degraw) En av mina favoriter från hans senaste skiva. Jag och två vänner till mig var och såg honom i våras. Det var en sjukt bra koncert! Jag gillade hans musik innan, men efter blev jag helt frälst!



Gammal bild från en som känner sig gammal och sliten! ;) Jag tog den under en höstpromenad (eller var det vinterpromenad) i Måryd förra hösten (vintern). Jag hade dille på långa slutartider och hade precis fått ett stativ i julklapp. (Det var visst en vinterpromenad vid närmare eftertanke! :)) Inte mitt bästa kort, men det passar ihop med rubriken! :P

Skämt åsido så är jag helt slut idag; sov dåligt i natt och nu har jag varit ute och sprungit. Energin är slut och likaså är hjärnkapaciteten. Jag gjorde något jag tycker är jobbigt idag (andra skulle tycka det var en "piece of cake") så det har också tjuvat lite energi.

Vad gnällig jag låter, hehehe. Vill bara förklara varför detta inlägg saknar vettigt innehåll! :D

Nu blir det "tv" på datorn. Sen läsa och sen sooooooooooooooova!!! :) (Tänk att det kan vara så skönt att sova. Tyvärr missar man ju mycket om man sover för mycket! :P)

Californication main title theme

(Tree Adams, Tyler Bates) Väldigt fin sångtitel va?! :P Jag tittade på ett avsnitt av Californication precis och då promenerade Hank (David Duchovny) och hans BFF nere på stranden i Venice Beach. Och där har jag ju också gått!!! :) Mitt skrivbordsunderläggsfoto här på datorn är faktiskt taget när jag stod på stranden i Venice Beach! :)



Det måste ju innebära att jag känner de som spelar i Californication lite va?! ;) Yeah right! Men om ni inte sett Californication så rekomenderar jag serien. Och har ni sett den så förstår ni vad jag menar! :) (kanske?!;)) Jag tycker den är rolig!

Måndagen har varit en bra dag, vi håller på att installera en "ljusateljé" på jobbet och jag hann med att fixa en del med det idag.

Och sist men inte minst! Välkomna ni nya prenumeranter! Jag är så glad att ni hittat hit och bestämt er för att fortsätta titta in! :)

Stir it up

(Bob Marley)
Jag har inte ställt till med några problem idag, mig veterligen  (stir it up = ställa till med problem), men jag har fixat till lite i lägenheten. Bland annat satte jag nytt tyg på sänggaveln. Och satte upp några små tavlor.


Före





Efter



Innan dess hann jag med lite fönstershopping med min kompis Linda. Jag hittade en jättefin klänning och bolero/kofta som jag inte köpte... Men jag kanske, kanske tillåter mig att göra det en annan gång?! Det har varit en lugn söndag och nu sitter jag här bland alla tända ljus och funderar på vad jag ska äta till kvällsmat... hmm. Godis? ;)

Här kommer ett foto på tavlorna också.


Det är Birgitta Landén som målat dem.
De jag har satt upp är tryckta vykort inte de riktiga tavlorna.

Out of the dark

(Matt Hires) Jag tittade på ett avsnitt av Greys Anatomy och i slutet spelades denna låt. Jag gillar! Jag har upptäckt att jag ofta gillar lite sorgsna låtar... hehe. Har aldrig hört talas om Matt Hires innan men länge leve Spotify för nu kollar man ju upp minsta lilla artist för att höra mer av henne/honom. Och det var faktistk flera bra låtar med på Matts skiva.




"help me out of the dark"

Fotot togs för ett tag sen och har redan visats här har jag för mig. Men det passar lite till rubriken. Jag höll länge på och förskte få bra foto på fullmånen. Tillslut lyckades jag! Med lite tips från internet! :) Den blev helt ok! :)

Så var det lördag igen och detta är nog första helgen sen nån gång i våras då jag inte har något alls inplanerat. Både skönt (slappa, ingen tidspress) men trist (vad ska jag nu hitta på???;)). Jag övervägde att gå till jobbet och fixa lite grejer där, men jag ska nog passa på att vara ledig. Vad ska du hitta på i helgen?!

All is going to be fine

(Tingsek)
Jag älskar Tingseks musik. Imorgon spelar han i Malmö. Vill gå, men det blir nog inte av... Han kommer till Lund i november så då går jag. Om biljetterna inte är slut. Jag skulle gått på David Guettas koncert ikväll men vi var ute allt för sent så biljetterna tog slut... synd. Musik live är grymt!



Ett av de första porträtten jag tog med min 400D. Nästan precis två år sen. Detta foto var en lyckoträff, jag hade inte koll på komponering, bländare, slutare, ljusförhållande eller likanande då. Men den blev rätt bra tycker jag. För att veta nästintill inget. Jag gick foto i gymnasiet men den här bilden togs 10 år efter utan någon övning med systemkamera emellan... så en hel del kunskaper hade försvunnit. Det är också kul att gå igenom sina gamla bilder och se att man utvecklas.

All is going to be fine... jodå just nu känns det så, men jag behöver övertyga mig själv emellanåt. Stora steg i nya riktningar kan göra en lite nervös... :)

Ingen vet .... hemlighet

(Hemlighet, Gaby and the guns) En ny favorit. Läste om dem i Sydsvenskan och blev nyfiken. De har lite speciell stil, men det tilltalar mig. Och så är de ju från LUND! Då kan det ju inte bli annat än bra! ;)




Spindeltjejen frågade om jag fortfarande scrappa och vad jag isf gjorde. Kort eller foton. Jag har hållt på med både och! Men mest kort. Nu har det dock inte blivit av på lång, lång tid. Jag måste packa ner alla grejerna i lådor varje gång och då blir det lite för jobbigt att ta fram och plocka undan. Ett tag träffades jag, min syster, min mamma och två vänner till oss lite då och då och gjorde kort! Snacka om att vi hade mycket stämplar, stansar, olika papper och liknande. Inspirationen flödade och kul hade vi.

Korten överst är några kort jag gjorde till en kompis som skulle på bröllop och ville ha med sig ett kort. De nedre är exmpel på hur kort jag gjort kan se ut. Ni får dock ha överseende med det fotografiska, dessa foton skulle egentligen bara jag se. Lite som en minnesanteckning över kort jag gjort. Dessutom är de tagna med en kompaktkamera som är gammal som gatan... heheh och för länge sen!

Och ja, jag har en hemlighet... som ingen vet! Men jag hoppas jag kan skriva om det här snart! :)

Och just det! Jag blir så glad för alla kommentarer! Tack för att ni läser och skriver! Kram

Show me heaven

Och då menar jag (såklart) Maria McKees låt. Såg på spotify att Lilli o Sussi också gjort en sång med samma titel... Jag gillar den mycket (MMs låt då alltså). Jag jobbade ett tag under min gymnasietid på Mejeriet i Lund som funkis. Vi var ett gäng som ställde upp och jobbade gratis på olika koncerter och gymnasiedisko mm. I gengäld fick vi komma in gratis på de koncerter som vi var intresserade av. Jag jobbade faktiskt på Maria McKees konsert. Men jag minns inte så mycket av den. Hon kanske inte impa så mycket eller så fick jag sitta på nån av de sämre platserna och vakta... heheh.

Här är två foto av himlen sedd från min balkong. Samma motiv, men olika kvällar, olika väder och olika tid.





Visst är himlen vacker! :)

"Looking out across the night time

the city winks a sleepless eye" (Human Nature, Michael Jackson)

Jag kollade lite på idol innan idag. Michael Jackson tema. Två av mina favoritlåtar var med. Human Nature som hon som sjöng förstörde totalt! Och så Will you be there. Jag tyckte Eddie sjöng den riktigt bra. Michaels låtar är inte lätta att sjunga. Musik är jätteviktigt för mig (som för många andra). Msuik skapar stämning. Och olika humör behöver olika musik.



Det här fotot tog jag när jag var på konstrundan i östra skåne i våras. Det stod ett riktigt coolt piano hemma hos en utställare. Så när alla andra gick runt och kollade tavlorna (det gjorde jag också... :)) så fotade jag pianot! Just detta fotot har helt fel inställningar och jag skakade så det blev helt off, men jag gillar det. Jag tycker skakningsoskärpa kan förhöja en bild när det passar in. En av mina favoriter på Ida är också tagen så.

Strike a pose!

Idag har jag hyrt "Pans labyrint" ´, en spansk film om en liten flicka och hennes flykt från verkligheten. Den var bra. Lite läskig, men det gillar ju jag! :) Film är kul och när man är lite trött och seg så finns det väl inget bättre än att krypa upp under en filt i soffan och kolla på en bra film!
Här kommer de sista på Sandra för denna gången. Det blev många bra! :)




Today is winter

Det har blivit så kallt i Skåneland. Minusgrader. Usch, jag som älskar sommaren, solen och värmen! Men när man får sådana här paket med posten muntrar det upp en hel del! Min porträttbok kom idag. Så kul att bläddra igenom!



Jag har kallat den Porträtt I, i en förhoppning att det ska bli flera böcker! :) Kan vara lite kul att kolla i och se sin utveckling.




Jag har ju tidigare gjort en bok, så den får oxå vara med här.... lite i skymundan. För det som kom senast är ju bäst! ;)

Nu ska jag återgå till slappandet som jag hållt på med sen jag kom hem efter jobbet i eftermiddags. Håller på att bli rejält förkyld, men jag vill absolut INTE var sjuk i morgon. Då är jag bjuden på 35-årsmiddag som jag inte vill missa. Så nu; vila och lite dålig tv... :D

Färg vs. svartvitt

Länge har jag tyckt att svartvita foton är riktigt snygga och det blir en klassisk känsla över bilden när den är svartvit. Och på nåt sätt sett det svartvita fotot som mer "professionellt". Men sen jag börjat fota mer regelbundet så har jag börjat uppskatta färgfotot mer än innan.
Ibland får man till en sån där bild där färgerna bara är perfekta. Och då kan jag faktiskt tycka att man förstör bilden lite när man gör den svartvit.

När jag redigerade de senaste fotona som jag tog i helgen så slog mig tanken att de praktiskt taget var svartvita fast jag fotat i färg. Så jag tyckte det skulle vara lite spännande att se dem i gråskala utan någon färg alls.











Vad föredrar du? Färg eller svartvitt?

Mycket diskussioner - tom hjärna ;)

Idag är jag lite seg i huvudet och mina sista krafter användes vid personalmötet. ;) Så fotona får "tala" istället! :)










 

Alltså datorer...

AAAAAAA, datorn jobbar lååååååååååååångsamt. Eller så är det internet. Men det spelar ingen roll. Man blir inte så sugen att ladda upp bilder när det tar sån tid. Och dessutom så behöver jag min beauty sleep i natt. Imorgon kommer "skolfotografen" till jobbet och förevigar oss alla! :S Så då vill man ju inte stå där med mörka ringar under ögonen! ;)



Här är ett foto från en höstpromenad för någon vecka sen. Motljus kan ge finfina effekter! :D

Och just det, bion, den var ok. Jag gillar inte våld (vem gör det?!) så jag måste hålla för ögonen så fort de slåss för mycket på film... hehehe. Så då kanske man inte ska gå och se en film där det finns ett människomonster som inte kan känna smärta men gillar att slåss.... Men annars var den bra, vill se slutet nu!

Och så en sak till! Sandra har ju en blogg som ni får kolla in! Jag såg att hennes favorit kommit upp där med! :D

Så god natt du kära läsare. Nu ska jag sova mig vacker! ;)


Sandras favorit!

Det blir bara ett kort inlägg. Är på väg till bion och ska se flickan som lekte med elden. Men jag ville lägga in den här bilden. Den gillade vi väldigt mycket alla tre, Sandra, Annica och jag.



Som sagt liet brått... och då bestämmer sig datorn för att jobba så låååååångsamt det bara går. Återkommer senare!

Before and after

Jag vill börja med att förklara min gråtkommentar i förra inlägget. :) Det var alltså inte för att jag är "sååå grym" på att fota, utan för att Sandra och Annica är så duktiga och att jag lyckades fånga det i några foton! :) (Man kunde ju tolka det som extremt mycket egoooo!;))

Här kommer några förberedningsfoto och sedan några från det färdiga resultatet!



Before...






Sminkningen är färdig och nu är det dags för håret! Tupering är viktigt! :)

Här kommer så några från fotograferingen. Vi skulle fotat tre olika tema som hör ihop. 50, 60 och 70-tals tema. Men både 50 & 70-talstemat vill jag fota ute och eftersom det regnade så fick vi antingen ställa in eller ta och ändra planerna lite. 60-talet hade bl.a. ett grafiskt svartvitt mode och det passar ju rätt bra att fota inne mot en vit bakgrund. Så idag blev det 60-tal!








Det kommer mera... :D

En liten sneak peak...

... från dagens fotografering! Jag vill tacka Annica som är så otroligt duktig mua och stylist och Sandra som är en perfekt modell! Det var jätteroligt och jag var så glad när jag redigera att jag nästan grät! hahahah! Oj nu tar jag kanske mina foto på för stort allvar! ;)




Kan ni gissa vad temat var?

Har lite brått nu, men det kommer mera ikväll!

Black and white




Lite trött så här en fredagskväll. Men det här fotot får mig på glatt humör iaf. Lördagen är helt oplanerad, vilket är skönt! Så det blir låååång sovmorgon. :)
Sen får vi se vad vädergudarna bestämmer för söndagen... men håll tummarna för uppehåll (och gärna lite sol).

Det översta fotot var ett av de jag framkallade och det tänkte jag att Ida och hennes familj ska få. Jag har ett svartvitt till på Ida, men det ska jag behålla själv. Det är redan inramat och färdigt, ska bara hängas upp! :)

 

Papperskopior

Igår skrev jag att foton sällan kommer så långt som till papperskopior nuförtiden... men då hade jag glömt att jag i måndags beställde just sådana från Crimson. Mycket snabb leverans! :) Och de blev mycket fina kopior!



Vad ska jag nu med dessa till då? Joooo, några blir nog julklappar, några hamnar på min vägg och några ger jag i höstpresent. Det känns mer äkta att få sina foton på papper av någon anledning. Mer på riktigt! Men det är klart, de är fina i datorn me! ;) Vad gör ni med era foton?

En liten bok

Jag har nu beställt ett exemplar av en egenhändigt komponerad bok. Lite som en portfolio. Jag tyckte den blev fin och nu kan jag inte vänta förrän den dimper ner i brevlådan! Jag har tidigare gjort två böcker. Den ena är lite som en cofee table book, att bläddra igenom fina foto. Den andra gjorde jag till mina föräldrar i julklapp och den har de tittat i många gånger. :) Så nu är det dags för en tredje. Kul!

Här kommer fyra uppslag ur boken







Ni som har följt bloggen har säkert sett fotona här innan. Det är sällan nuförtiden som foton kommer så långt som till papperskopior, men det här är ju en variant! :)

Happy

Idag har varit en bra dag, lite seg eftersom jag inte gick och la mig förrän halv ett, men annars bra. Solen skiner och det damp ner ett kuvert som jag väntat på i brevlådan! :) Så nu ska jag njuta och äta upp några fler av kanelbullarna som vi bakade igår! :) Hoppas ni haft en bra dag! :)

Igår lånade min syster kameran för att ta ett foto på mig och hennes underbara dotter! Så alla foton i detta inlägg är alltså tagna av Jenny! :) (och redigerade av mig)



Det första försöket förstördes lite av min jakt på Idas cykel som var på väg ut på gatan... :) Det gäller att vara snabb! ;)




Sen skulle ju båda kolla in i kameran... hmmm inte alltid det lättaste att fixa.



Men tillslut gick det! :) <3

Dagen i bilder :)


Ida börjar med smöret sedan


mjölken...






röra om




och när degen jäste så fotade vi lite, lekte lite och läste lite. Mysigt!



Sedan var det dags att göra fantastiskt goda kanelbulle-rullar!



Dags för nästa jäsning... och mera lek!




Det är viktigt att vara noggrann! :)



Färdiga!

Tillbakablick

Här är en liten bildbomb från min första resa med nuvarande kamera. Jag köpte kameran för nästan exakt två år sedan och en månad efter inköpet bar det av till USA. Närmare bestämt New York, L.A. och sedan highway 1 upp till San Fransisco. Vilken resa! Det var helt underbart!


Taxibilarna firade nåt jubileum, minns inte riktigt hur många år de hade funnits, men det firades med att bilarna målades i olika målningar som barn (har jag för mig) hade skickat in. Denna var väl fin!?



Resenärerna uppe på Mullholland Drive, L.A. i bakgrunden.




Halloween firas på stort allvar i USA. Här är trädgårdsdekorationerna vid ett hus i Beverly Hills.




Här ska jag och Annica bo... heheh. Venice Beach!




Vi hade hyrt en cab, jag satt där bak tillsammans med min resväska som inte fick plats i bagageutrymmet när vi cabbade ner... :) Det blåste lite i baksätet så jag fick ta sjalen över håret...




En paus. En puss. 17mile road.


17 mile rd.




Vi bodde hos vår kära vän och gamla granne Annika. Hon tog oss med på en tur i Sonoma och Napa Valley. Mums!




Den bästa drycken som finns? :)




Två naturfoto....



... att avsluta inlägget med. Ha en riktigt bra söndag!

2 x 2





Idag har jag målat en spindelman, en spindelkvinna, en darth moul (eller hur det nu stavas?), två fjärilar och en orientalisk prinsessa... Oj oj oj, vad söta de blev. Tyvärr kan jag inte visa bildbevis, men de målade var nöjda iaf. Jag lägger upp två till på Sara och Malva istället! Visst är de fina! Malva är ett riktigt energiknippe och det är inte helt lätt att fånga henne på bild. Men jag fick till några spontanfoto igår! :) Ha en bra fredagskväll!

Live from the playground...

Eller ja, live är det kanske inte. ;) Heheh, men en liten dagsrapport!




Två undersköna tjejer! Sara och Malva och jag lekte lite i stadsparken innan vi skulle gå och fika på Sköna bönor.(Tror att kaféet hette så.) Där åt jag en jättegod fudge brownie. Om du har vägarna förbi kaféet så prova den! :)



Vi kollade in fåglarna också!



Malva provade rutschbanan. Det var skoj!



Fina. :)

Transparent logga

Här är en liten detalj som jag nog glömde förtydliga. När du ska göra loggan/vattenstämpel och vill ha genomskinlig bakgrund så ställer du in det på samma ställe som du ställer in storleken på det nya dokumentet.



Hoppas detta hjälper! :)