Aoowww



Idag blir det bara ett kort inlägg. Jag har sjuk tandvärk, min visdomstand håller på och strular. Jag lever på alvedon just nu. Så ni får ursäkta. Men jag hoppas verkligen att ni har haft en bättre dag! :) Choklad räddar mig dock... det kanske inte är bra för tänderna men absolut för själen!

Måste tipsa!

Jag ska inte gifta mig eller nåt sånt, men jag kollar den här bloggen lite då och då. Dels för inspiration för eventuellt kommande bröllopsfotograferingar. Men allra mest för att det ofta är otroligt bra foton och häftiga teman på bröllopen! I det här inlägget så gillar jag vintagekänslan! Kolla in dukningen, och buketten! Wow!

Green Wedding Shoes alltså! Kolla in!

Tjohooo

vad glad jag blir! Det är 4 nya prenumeranter! Välkomna hit! Och välkomna hit alla ni andra som kikat in här de senaste dagarna! Mycket roligt!



Bright lights for you! Den här bilden tog jag för ca ett år sedan när jag gick fotokurs och läxan var lång slutartid. Jag tycker det blev fint med stjärneffekten på lamporna. Det hade tydligen att göra med vilken bländare man hade ställt in! Fint blev det iaf. Och en som fått till massor med stjärnor är Caroline!

Återhämtning



Sigge återhämtar sig efter en promenad i en vacker slottspark. Och jag återhämtar mig i soffan med datorn i knät efter en joggingtur i Skrylle! En extra bonus med joggingturen (förutom att man får motion alltså) var att endorfinerna eller vad det nu är som frisläpps helt trollat bort min otroliga tandvärk! Min envisa visdomstand har gjort dagen mycket jobbig. Men det var alltså innan jogging. :)

Hoppas ni har haft en bra dag!

Ett litet tips



Jag fick en fråga (min första :D:D) om tips hur man gör en snygg vattenstämpel och då antar jag att det är mitt namn och år som står på fotona som frågan gäller. Så här kommer ett försök till svar. Som jag hoppas blir någorlunda begripligt.
Jag har gjort det i  PS elements.



Jag öppnade redigeraren.
Jag gick in under "arkiv" valde "ny - tom fil".
Sedan valde jag mått. Jag tog 300 bred och 100 hög (pixlar).
Därefter skrev jag den text jag bestämt och valde typsnitt, färg, storlek osv osv.
Denna sparade jag i psd-format, kom ihåg i vilken mapp du sparar den i så den är lätt att hitta när du behöver den.



När jag ska använda "vattenstämpeln"/"loggan" så öppnar jag bara filen och drar den från "listen" med alla öppna bilder där nere (i redigeraren i elements alltså) in på det foto där jag vill ha den.


Det verkar lite klyddigt kanske men jag hoppas det hjälper lite.



Har man en ritplatta så kan man ju alltid skriva sin signatur och lägga upp den på bilderna. Jag har ingen sån... än?! :)



Wow!

I går var jag som skrivet på kurs i Ängelholm. Det var Emelie som höll i det hela och hon skrev även ett inlägg om dagen på sin blogg. Där var hon även snäll och länkade till oss kursdeltagare och vad det gör för en liten blogg det ni! Mitt besökarantal har mångdubblats och jag hoppas att det är några av er som kommer stanna kvar. :):)

Här är några behind the scenes från igår.

Emelie, Josefin och Evelina in action!



Emelie visar oss hur fotona blivit och vad hon tycker är bra med just det fotot!




Ytterligare en på Josefin. Det kommer några till, men sen får det bli nåt nytt! :)

Några fler på Josefin

Kunde inte hålla mig, så här kommer några till på Josefin!  Och visst är hon fin! :)









Behöver jag säga att det blåste?! ;) Men vad gör det?  :D Det var verkligen en toppenkurs!

Jag älskar att fota!

Idag har jag och Lina åkt till Ängelholm för att gå ytterligare en kurs för Emelie. Det var vi och fyra till som skulle få gå brevid när Emelie fotade. Vi möttes vid stationen i Ängelholm och åkte ut till Råbocka strand för fotograferingen. Emelie hade med sig sin assistent Evelina och Josefin som var modell. De jobbade på och Emelie berättade under tiden om tips och tricks för att få bäst resultat vid en fotografering. Vi hade hela tiden chansen att ställa frågor, men som vanligt när det gäller så är huvudet tomt på allt man undrat... I slutet var alla så fotosugna så Emelie frågade om vi kanske ville fota Josefin?! Och jaaaa det ville vi. Här är några foto som jag tog. De lär dyka upp liknande bilder på flera bloggar (har redan sett att Lina lagt upp några) här i bloggvärlden. Jag fick Carolines och Josefins adresser får uppdatera om jag får tag i fler sen.



Emelie som helst är bakom kameran inte framför! Här är hon både och! ;)





Lina




Caroline åkte med mig och Lina i bilen, hon var nere på besök hos en kompis i Helsingborg och hade sett att det fanns platser kvar på kursen och tagit chansen! Ibland ska man ha tur! :)




Josefin, dagens mittpunkt! Ett tag var vi sju stycken som fotade henne samtidigt! :)



Ett gruppfoto på deltagarna som tar gruppfoto på Evelina, Emelie och Josefin.

Nu har det blivit massor av foto. Ett till, sen blir det fler imorgon! :)



Och precis som rubriken säger så ÄLSKAR jag att fota! :)

Sugen

Jag är sugen på att fixa till en fotografering med mua'n Annica och nån som vill modella igen. Det var jätteroligt när vi gjorde det sist! Och det blev många fina foton som resultat. Här är en av mina favoriter!

Kommer ni ihåg?



Annica, Andrea och jag fotade de sju dödssynderna. Jag är allra mest nöjd med lust och avund! Undra vad nästa tema kan bli?! :)

23 september 2009

Den här veckan har haft en intensiv start! När jag kom hem ikväll kollade jag igenom mina foto och hittade det här naturfotot från i våras. Jag gillar mönstret på kronbladen.



Jag letar fortfarande bland mina foto efter det perfekta att förstora... Detta är fint, men det ska vara en liggande bild. Får fortsätta leta helt enkelt!

Barn

Här är några fler foto på Görel och Leifs fina barnbarn. Jag gillar det mittersta fotot mycket! Äkta glädje!










Och jag ser nu att jag har ännu en prenumerant! Fortsätt så! Tipsa era vänner! Det kanske är någon som vill bli fotad!?!

Tips

Igår när jag surfade runt lite på blogg.se's bloggares sidor hittade jag det här inlägget som jag tyckte var lite kul!

http://fokis.se/2009/september/kroppsmalningar-del-ii.html#comment


Jag tyckte att den svarta var ganska svår att se, men häfitgt att kunna måla så bra. Lite galen idé kanske? Att kroppsmåla människor så de inte syns... hehehe Vad tycker ni?

Prenumerera "step by step - guide"

Efter att flera blivande prenumeranter påpekat att det inte är helt lätt att bli prenumerant så har jag gjort en liten "steg för steg - guide". HJälp mig klättra på listorna så att jag får fler "läsare/tittare" vilket i sin tur hjälper mig att kanske få fler fotouppdrag! Pleeeaaase, pretty pleeaase! Och nej, jag tigger inte! Hehehe!


Okej here we go:

1) klicka på "Följ bloggen"-knappen till höger. Då kommer du till den här sidan. Klicka på sign up längst upp mellan Blogs och Login.



2) Då bör det här fönstret dyka upp



Fyll i dina uppgifter. Se exempel nedan.



Och klicka på den gröna "sign up"-knappen.

3) Därefter dyker den här sidan upp. Logga då in på din mail och öppna mailet från Bloglovin.



4) Så här kan det se ut




Klicka på länken och fyll i dina inloggningsuppgifter som du skapade i steg 2.



Klicka på den gröna "login"-knappen

5) Då kommer det upp bl.a. en ruta där du kan söka efter bloggar. Fyll i msfotografier och tryck på "sök"-knappen. Sidan nedan kommer upp och du klickar en sista gång på "Följ bloggen"-knappen och så är du färdig!



Kom igen nu alla kära läsare och signa up er! Jag behöver ju er hjälp! :) Tack på förhand!
Ha en riktigt bra helg!

Längtan...



Trots att han vänder sig bort tycker jag den här bilden är fin. På nåt vis kan den representera längtan. Eller vad säger ni?



En till på samma tema!

Fiska krabbor!



I söndags ringde min syster mig och undrade om jag ville hänga med och fiska krabbor i Barsebäck. Det ville jag. Det blåste massor men vi tog skydd av muren ute på piren.




Ida, Jenny och Britta kollar efter krabbor!




Ida och hennes fina faster Britta ser om de kan få napp.




Med hjälp av fiskelina, klädnypa, räkor och en del tålamod fångade Ida krabbor!



Inte en utan två krabbor fångade Ida!



Ett leende under fikan efter storfångsten!



Hon ställer inte alltid upp på bild... har hon kanske tröttnat på att hennes moster alltid har kameran framme?

Häxan Tyst

Här är häxan Tyst, hon uppfanns i våras och var då en handdocka. Men barnen var övertygade om att det var jag som pratade när dockhäxan var där så jag fick minnsann be henne komma. Det gjorde hon, men typiskt nog när jag hade rast... Men så äntligen idag fick jag träffa henne, hon kom på besök hem till mig! ;)







Jag får väl ta med fotona till barnen imorgon eller vad tycker ni?!

Några fler från söndagen!



Storebror




 Fina familjen



och Lillebror!

40årig bröllopsdag!

Här kommer fyra foto på Görel och Leif från i söndagens fotografering!
Visst är de fina!



 






Det är verkligen häftigt att fira 40-årig bröllopsdag!
Jag hoppas de hade en riktigt bra dag tillsammans med deras dotter Anna, svärson Jimmy och barnbarnen Noa och Elvis!

Smakprov från dagens fotografering

Idag fotograferade jag den här lille herrens mormor och morfar, Görel och Leif, då de firar sin 40-åriga bröllopsdag! Det blev några bonusfoto också. Här är ett av dem! Vilken liten sötnos!



Räkna med att det kommer flera! Redan imorgon! Nu ska jag kolla in en ny svensk tv-serie...

Guldbruna eller förlåt gröna leende ögon!

Jag har som många andra tittat på Idol 2009 ikväll... under tiden redigerade jag foto. Nu är Sandras foto klara.







Så här kommer de tre sista för denna gången på Sandra. Jag hoppas vi kan samarbeta fler gånger!:)


Dadadanda Guldbruna leende ögon dadadadanda... ibland undrar man hur de som går till Idol-audition tänker?! (OBS! Flickan på bilden har inget med texten att göra ;))

Ego ;)

Ok, jag har haft lite tråkigt i eftermiddag. Det här blev resultatet.




Nästa gång jag blir uttråkad hoppas jag att Lina kan ses så vi kan fota, för nu behöver jag inte fler foto på mig själv på ett bra tag! ;) Jag kunde bara inte låta er få se gamla foto idag också! ;) Hehe. Får se vad som dyker upp nästa gång?!

(Det kanske var någon av er som var tillräckligt snabb och hann se kollaget som var med här från början, men det trollade jag bort... :P Det här får bli min nya profilbild här på bloggen!)

Ny mail

Jag har skaffat en ny mail som passar lite bättre till bloggens namn. Om ni vill kontakta mig angående bloggen eller något annat så kan ni nå mig via den nya mailen!
[email protected]

Och så har jag sett att ännu en ny prenumerant dykt upp! Tjohoooo! Välkommen och bjud gärna in fler! 

Jag håller på att planera en fotografering just nu så det kommer snart upp nya foton hoppas jag! Det är jag och Lina som har lite planer. Det ska bli spännande. :D
Men här är alltså ett foto som togs för nästan exakt ett år sedan. Jag åkte hem till henne ikväll och tänkte att jag skulle ta ett foto idag för att se vad som hänt, både med henne och med min fototeknik. Men hon hade redan somnat, tufft med både förskola och första dagen på dansen!



Nu när jag har ny mail lovar jag att bli bättre på att kolla den! :) Så maila på om det är nåt ni undrar över!

Kram

Fika på Grönland



Min favvis igen! Vi drack saft och åt hemmabakade kakor på cafe Grönland i somras. Lekte med kattungar och njöt av miljön. Det var en riktigt bra söndag!

Lite mer från tisdagen

Jag vet, det kanske är lite tjatigt, men här är några till från tisdagens privatlektion. Det var ganska svårt att få till bra skärpa på de foto där Sandra gick och hoppade. Men jag får helt enkelt ut och öva. Är det nån som ställer upp? Jag kan INTE rekomendera en promenad i bäcken i stadsparken. ;)



Sandra fick posera. :)


Och vi testade att ta uppifrån....


.... rörelse i bilden....

...hopp...


... och så fick Sandra traska in i rabatterna så vi kunde få med lite blommor i förgrunden och bakgrunden!
Denna bilden tycker jag är fin.

Sandra x 4

Idag hade jag och Lina privatlektion med Emelie Ohlsson i stadsparken. Emelie skulle haft med sin assistent som modell men hon behövde ställa in så Lina ringde sin snälla och söta kompis Sandra som ställde upp! Tusen tack! Emelie gav många tips och jag tyckte tipsen om ljus var speciellt bra. Hon var väldigt lätt att prata med och det var en mycket produktiv timme.














Med risk för att ni som kollar både min och Linas blogg tror att det idag är samma blogg, så ställer jag ändå samma fråga som Lina gjort på sin blogg. Vilken gillar ni bäst?

Och jepps, det kommer flera. Men inte ikväll, nu är jag helt slut och det är jobb imorgon så nu hägrar sängen!

Go natt!