Who is it

(Michael Jackson) Ja vem är detta? Jo det är Promarker Princess! :P Jag fick promarkers i julklapp och idag provade jag dem! Så här är mitt första försök. Det var kul! Det kommer kanske mer här sen, får se. :)
Hon fick en något framskjutande haka och det ser ut som hon har skägg! hahahahah! ;)
Gott Nytt År!!
Igen!
I morgon kommer min sammanställning av alla fina porträtt som jag tagit under 2009! Nu är det nog dags att börja göra sig fin! Here I come locktång! (heheh det rimmade ju:P) Nu ska jag sluta på riktigt, jag har bara lite svårt att slita mig från min finfina iMac! (nyårslöfte: sluta älska saker, älska människor! ;))

Happy New Year

(Abba) Här kommer så en liten (hahaha den blir nog ganska lång) års-resumé! Jag startade blogga i januari i år. Då hette bloggen em e foto (M är foto) och på den adressen höll jag på i några månader. Under tiden ansökte jag om bolagsregistrering och då fick jag inte använda "em e foto" för det var för likt ett företagsnamn i Ystad. Så det var till att tänka om. Jag skrev massor av förslag och det blev till slut "M´s fotografier". Men års-resumén börjar alltså med några foton från min första bloggadress!
(Vill bara tillägga att bredden på bilderna varierar lite och ber er ha överseende med detta! :))
Det här var min första bild på bloggen. Vilket kommer att få ge temat för dagens inlägg; naturfoto! :) Jag hade varit ute och promenerat och på vägen hem såg jag den här fantastiska vyn. Så det var bara att stanna bilen och gå ut och fota! Jag är fortfarande svag för solnedgångar (som så många andra... :)) och det fina ljus och de vackra färgerna som kommer fram då!
Lite lek med lång slutartid. Jag hade fått ett stativ i julklapp vilket gjorde det mycket lättare att ta foton med lång slutartid. Här är ett från Måryd.
Vintern kom sent, så trots lite bitterhet (nej absolut inte från min sida!!!;)) det blev några foton på snön.
Så började våren äntligen titta fram och jag fotade krokus, vintergäck och snödroppar i mängder.
Den här bilden tycker jag om för att färgerna är så fina.
Jag provade att fota månen och det här blev resultatet. :)
Ännu fler vårblommor, men nu hade det blivit så varmt att man kunde ha picknick. Mysigt!
Men vad är Skåne utan lite kyla och dimma så där perfekt inplanerat under konstrundan?! ;) Det blev ju iaf en rätt cool bild... :)
Tillbaka till solskenet och våren. Under en vårpromenad med min kompis Sara och hennes dotter Malva så skulle jag passa på att fota alla fina blommor som slagit ut. Lättare sagt än gjort då det blåste så in i... :)
Under ett försenat födelsedagsbesök i Kalmar fotade jag den här häftiga blomman!
och det här vackra kvällsmotljuset...
Så var det dags för rapsen att blomma... det är så himla fint när fälten är helt gula!
Under en resa till Italien med jobbet så tog jag det här fotot på mitten av en rondell! Sommaräng! :)
Och så bar det av på resa igen, den här gången till Ungern. Jag besökte bl.a. Budapest, men framförallt min systers sambos föräldrars hus på den Ungerska landsbygden. Helt underbart!
Sommarblomma i mina föräldrars trädgård.
Efter sommaren hände det nåt med mitt fotograferande och jag tog inte alls lika mycket naturbilder. Här har det redan börjat bli höst och lite kallt och blåsigt...
Från en höstpromenad i botaniska trädgården. En av mina favoriter. :)
Och så var det december. Och snö. Massor av snö kom det precis lagom till jul!
Jag hade tänkt göra en års-resumé när jag började med det här inlägget... men det får nog delas upp i flera. :)
Så de följande dagarna kommer mera! ;)
GOTT NYTT ÅR!
Ps. Vet ni vad jag precis upptäckte! Jag har fått ännu en ny prenumerant! Weeehoooo!! Välkommen! :) Ds.

I love you

(Mary J Blige) Den här låten var både min och min systers favorit när den kom. Och jag tycker fortfarande den är bra. Och en som jag ääälskar massor är ju min systerdotter! Så här kommer ett foto på henne! Igen!!! ;)
Så här gick det till när bilden skulle tas... (det är verkligen en ögonblicksbild, det ser ni va? ;))
Malin: Åh en sån söt tomte! Kan inte du ställa dig framför granen så får jag ta ett kort?
Ida: (tveksam, hon är lite trött på att hennes moster alltid ska ta kort!)
Malin: Snälla bara ett!
Ida: Ok
Malin (tar stressat massvis med kort, trots löfte om bara ett!!! Ska hon hinna märka att jag inte gör som jag sa?!?:)) (Och när man stressfotar brukar alltid nåt bli lite fel, i det här fallet saknar Ida tår på sin högra fot... trist men sant)
I morgon är det nyårsafton (för er som inte vet alltså) och jag har lite grejer kvar att fixa, så nu bär det av till stan och sen hem till min kära nya dator igen!!!! Ska låta datorn jobba medan jag är borta. Det är ju en del foto som ska överföras... över 22000 faktiskt... :S
Och förresten, det är en liten överraskning på g här på bloggen. Men det blir nog avslöjande år 2010! :)

When I need you

(Leo Sayer) Jag tittade lite på favoriterna från idol 2009 idag och då var Rezas tolkning av ovanstående låt med! Hon är duktig! Jag tycker hon gör den mycket bättre än originalet! :) Men originalet får väl duga då jag inte hittar Rezas på spotify...

Jag har inte bloggat så mycket nu i jul. Men här kommer några foton från självaste julafton. På den bästaste tomten EVER! :) Hon hade även skrivit namnlappar och bestämde placeringen vid matbordet! SÅ duktig!


Ida levde sig in i filmerna på TV. Detta året var första gången som hon intresserade sig för Kalle Anka... :)


Titta så fint hon gjort! :)


Kalle var i alla fall mest roligt! :)

Each tear

(Mary J Blige) Låten handlar ungerfär om det som inte dödar en gör en starkare... och just nu känns det som jag har så mycket att göra så jag borde blir sjuuuukt stark efter detta! :) Egentligen är det nog inte så mycket jag behöver göra, bara jag kunde fokusera! hahaha! Men snart är det jul! Weeehoooo!

Så här snurrig är jag just nu...



Jag lekte lite med kameran och de här bilderna blev det smått psykadeliska resultatet! :)



Nu är det jul igen

Eller? Jo det känns verkligen som om julen är på väg. Och det kan man tacka snön för, och i mitt fall att jag för första gången i mitt liv köpte en egen julgran! :):):) Den blev lite kitschig, men what the ...



Glittret är egentligen för mcket... men det blev för lite utan. Så det fick hängas upp igen. Hahaha! Granen luktar iaf gott! :)

Idag har jag även byggt ett snöfort! :) Det kändes nästan som om man var barn igen! :)

Winter wonderland

(Felix Bernard)





Äntligen snö!

Nej, se det snöar!

(Felix Körling)



Det snöar och snöar och snöar :D och jag har varit på julfest igår och julfest idag och orkar inte sätta mig vid datorn och redigera... så här kommer en halvfixad bild... från promenaden i skrylle.

Det är såååå mysigt med all snö. Det är vackert och så blir det så tyst. MYSIGT! Idag har jag, förutom att jag varit på mycket trevlig julfest, klätt min allra första egna gran. Den får jag ta och fota så ni kan få se! Men det får bli imorgon! :)

Go natt på er alla!

I am

(Mary J Blige) Ny låt med Mary. Jag älskar hennes tidiga skivor, men de senare har jag inte blivit lika fäst vid. Idag kommer det upp nåt så ovanligt som foto på mig... därav titeln på detta inlägg. Jag var ute på en kort och iskall promenad i Skrylle (friluftsområde i närheten av där jag bor) med min pappa. Vi brukar jogga där, men idag var det inte så lätt... mycket snö! Så det blev promenad och jag tänkte passa på att ta några fina vinterfoto. Och så helt plötsligt sliter pappa kameran ur mina händer och TVINGAR mig att bli fotad!!!! Eller nej nu ljuger jag nog... det var kanske jag som bad honom fota mig, och dessutom sa hur han skulle göra och hur nära, var han skulle stå osv... hehehe! Så idag är det en gästfotograf här på bloggen! (Och gästmodell hahahahahahaha!;))

 

Fotograf: Pappa

Visst är han duktig, min käre far! :)

Whoops now

(Janet Jackson) Bubbelgum-pop, som jag har för mig var ett sånt där "dolt spår" som var populärt ett tag. Jag har ett svagt minne av att Janets vänner var med i videon och att det var soligt, varmt och att de hade roligt! Det har några av mina vänner också nu - i Australien... :) Här hemma har vi det mysigt med snöblandat regn och slask! INGET slår den skånska vintern! ;) Hehehe!

Det skulle vara kul med lite snö, bara den får ligga mer än några minuter. :) Så det får gärna fortsätta snöa så det kommer massor av snö!

Idag har jag skickat iväg en beställning till Crimson. Så jag lääängtar till fotona kommer på posten! :)

Ett av fotona jag beställde kopior av var på den här sötisten... dock inte detta foto.

Try sleeping with a broken heart

(Alica Keys) Ja det är kanske inte det roligaste... hehehe. Men låten är i alla fall sjukt bra.

Det här året har gått helt galet snabbt. Men jag har hunnit med en hel del roligheter! :) Jag har rest till Italien, London och Ungern. Jag har startat mitt företag och utvecklats inom fotograferingen. Jag har gjort flera riktigt roliga fotouppdrag! (jag får nog göra en summering innan året är slut här på bloggen :))

Just nu så känner jag mig ganska sugen på att vara ledig ett tag och som tur är ska jag vara ledig i 2 1/2 vecka snart! :) Då hoppas jag också på att kunna fota lite mer igen. Det har inte blivit så mycket på senaste tiden...

Men här är iaf ett foto på ett sött änglaspel som jag "unnade" mig häromdagen!



Jag har insett att jag inte julpyntat så mycket. Så då får man ju "unna" sig sånt här, eller hur? :D

Tre pepparkaksgubbar

(Trad.) Ja, det är dagens låtval! ;) Och kolla in den är übersöta pepparkaksgubben! :)



Jag har inte sett nåt Luciatåg idag... blir nog inget heller. Men jag har ju gått lucia själv i fredags! Hahahah! Det var nog det värsta luciatåget någonsin. Ingen lucia, ingen stjärngosse och inga tärnor. Men två pepparkaksgummor, tre tomtar och en rudolf! 

Jag skrev om en fotografering jag skulle göra i torsdags. Den gick bra, men som jag tidigare skrivit kan jag tyvärr inte lägga upp fotona här då det var till en skola. Men jag hoppas jag kan boka in någon ny fotografering snart så det blir lite nytt här.:)

Change

(Daniel Merriweather) Man hittar vad man söker på Spotify! :) Jag letade efter en låt som skulle ha change med i titeln... för vi behöver verkligen förändra vårt beteende så vårt klimat inte går helt åt pipan! (Kan man skriva så?!:P) Jag läste på sydsvenskan.se om "rekord-demonstrationen" i köpenhamn! Och blev glad. Samtidigt slog tanken ig att jag borde kanske också fått tummen ur och gått jag med. Men nu skriver jag om det här istället. :) Och så blir jag ledsen när jag läser om de som förstör genom att bråka och förstöra. Hur ska det göra vårt klimat bättre? De är lite deras "fel" att jag inte går med i demonstationer, för jag vill absolut INTE förknippas med de som bara förstör, bråkar och skapar kaos!
Love nature

Beautiful flower

(India Arie) Helt ok låt. Jag gillar hennes röst. Idag har varit en lång dag på jobbet. Och nu ska jag faktiskt fortsätta jobba lite till! :) Jag ska lägga schema för personalen som ska jobba när vi slår samman förskolorna i området under julen. Och vet ni vad? Jag tycker faktiskt det är roligt att lägga schema! Hahahah!



Imorgon ska jag foto några gymnasieelever som går en make-up utbildning. Men de bilderna kommer inte upp här tyvärr. Men jag får försöka hinna med nåt annat foto i morgon också! Eller så blir det kanske en på Malte och hans fina mamma?

Work

(Gang Starr eller Kelly Rowland) ;)

Jepp ikväll måste jag fixa med mitt jobb. Så det blir lite tomt här. Hoppas det är ok?!;)

Do you remember

(Jay Sean feat. Lil Jon, Sean Paul) Dimma från i våras... Men precis sånt här väder har det varit idag också! Lite trist. Tänk om det ändå kunde komma lite snö och lysa upp vintermörkret!






Saturday nights

(Hello Saferide) Lite rolig (eller tragisk) text... "somebody ordered to many drinks last night". Hehehe! Har aldrig hänt mig?! ;) Jag hann inte blogga igår. Sorry. Idag har jag haft all tid i världen att blogga och redigera. Men jag passade på att sova lite istället... ;) Här kommer iaf en till på Malte.
(Och nej barnet på bilden har inget med texten i låten att göra!!!) ;)



I morgon ska jag på kalas och fira mammas födelsedag. Det blir nog mycket gott! :D Ja,  nu har jag inget vettigt att skriva mer... hjärnan är lite slow. För mycket sömn?! :P heheh! Ha en bra lördagkväll!



Forever young

(Alphaville) Heheh, en gammal 80tals-låt! Men jag gillar den nog lite ändå, för den är med på en av mina spotifylåtlistor... :) Jag skulle nog inte vilja leva förevigt, men íbland skulle det vara skönt om tiden gick lite långsammare. Inte just idag när jag hade en inte så jätteinspirerande föreläsning, men vid andra tillfällen! Som till exempel i fredags när jag var och hälsade på Lina, Mikael och Malte! Och på tal om Malte ;) här kommer två till på honom! :)





Ingen låt - bara ett tips!

Hej igen!

Jag var inne på en av de bloggar som jag läser lite då och då och var tvungen att tipsa. Om ni inte redan läser "Spiderchicks" blogg så börja! Jag gillar hennes stil! :) Kolla in detta inlägg!

:D

Te amo

(Rihanna) Japp, jag sa ju för nån dag sen att jag lyssnade på Rihannas nya skiva. Då tyckte jag den var lite trist. Men efter att ha lyssnat lite mer hittade jag några favoriter. Bland annat Te Amo! 

Och idag blir det en repris på Malte-fotot från i måndags, men denna gången med rätt färger! :D Jag är såååååå glad att jag hittade en lösning!





Samma foto men med en annan beskärning! Så himla söööt han är! Och visst är den övre mycket, mycket finare. Där ser man ju hans fin-fina blåa ögon tydligt!



Nej såna här färger vill jag inte ha mer!!! :)

Celebration

(Madonna) Japp jag firar att jag ÄNTLIGEN fått till det med färgerna! :) Det går fortfarande långsamt, men det GÅR!!! :)



Så här kommer ett foto på Kalmar slott. Det är ett ganska fint slott och denna helgen var det julmarknad som vi gick på. Massor av hantverkare och alldeles för mycket folk. Men det är i alla fall lite mysigt med julstämning. Jag gjorde även ett försök att skapa lite julstämning på jobbet med en julskiva! Tror det var nåt i stil med Kotten firar jul! Vilket skämt... hahahah! Dogge Doggelito sjunger Feliz Navidad totalt och helt känslolöst! haha! Men, men... det kan inte bli rätt alltid. Och nu är jag sååå glad att jag fått till ett foto med färger hit! :D